Skip to content

darázsrtás

ELKEZDŐDÖTT A DARÁZSSZEZON!

A nyári medencézések és kerti partik megkeserítője: a DARÁZS!
 

Még a legfegyelmezettebb ember is összerándul, ha a teraszon ülve étkezés közben 5-6 darázs bóklászik az arca előtt, próbálva végigkóstolni az asztalra kitett ételeket. A darázsnak mindegy, hogy gyümölcsleves, vagy sült hús, pezsgő, vagy sör van előttünk. Neki minden kell!

darazs beleeszik a kajánkba

Hessegetjük szelíden, de a gyerek velünk szemben már nem meri a villát se megfogni, csak húzza össze magát. Fogy a türelem, de nem a darázs! Egyre több jön, jó a kommunikációjuk: Csajok, potyaebéd van a Rozmaring 7-ben! (Nem hímsovinizmus. Csak a nőstények termelnek mérget!)

Meleg van, egyre agresszívabbak, és hirtelen vége a családi ebédnek, a gyerek felsír, az a dög „megcsípte”! Persze, tudjuk, hogy szúrta, de jön az ecetes borogatás, és dühösen nézzük az elárvult asztalon lakmározó darázshordát. A ház asszonya a gyereket átölelve szemrehányóan néz ránk.

 

darazsak a tányéron

Mit tegyünk?

Megkeressük a rovarirtó spray-t, és lefújunk 8 és fél db-ot a körülöttünk kerengő 25-30-ból. Mi is megkapjuk a felbőszült darazsak egyikétől kiutalt szúrást, majd sziszegve visszavonulunk, és a neten „zsoldosokat” fogadunk, azaz keresünk egy irtással foglalkozó szakvállalatot. Közben megtudjuk, hogy hazánkban milyen darazsak fordulnak elő, hogyan élnek, mit esznek, hogyan szaporodnak. Ha szerencsénk van, a kiérkező szaki tényleg tudja a dolgát, és nem a tető, vagy a szigetelés lerombolásával kezd neki a munkának. A komolyabb kolóniák felszámolása veszélyes feladat lehet megfelelő védőeszközök, és speciális szerek és szerszámok nélkül!

A megoldás: 66nap Hungária Kft. – darázsirtás szakszerűen.

Kollégáink felkészült, profi szakemberek, akik a probléma elhárításán túl figyelemmel vannak az ügyfelek érdekeire, így teljesen elkerülhetőek a darázsirtás közben felmerülő károkozások. Például, nem állunk neki a telepített kerti tó mellett-felett irtani, a vízfelület takarása nélkül. Ha meg kell fúrni a héjjazatot, akkor azt csak takart helyen tesszük meg, amit utána sziloplaszttal újra lehet tömíteni anélkül, hogy messziről virítana. Port és permetet használunk a darázsirtáshoz, eddigi eredményünk 100%-os hatékonyságú.

lódarázs 2

A DARÁZS

Írtás szempontjából a társas darazsak jönnek számításba, mivel problémát is ők okoznak. Elsősorban, mint...